Tilbage

Medicinrester afleveres på dit lokale apotek

En undersøgelse lavet for nyligt viser, at der fortsat er mange danske medicinbrugere, der når de har medicin i overskud, smider det i toilettet – og skyller ud.

Hvad er medicinaffald?

Gammel ubrugt medicin er farligt affald, og det skal afleveres på apoteket. Noget medicin er livsfarligt, hvis den kommer i de forkerte hænder, så derfor har der gennem mange år været en aftale mellem landets apoteker og myndigheder, at det hører med til en af forpligtelserne ved at være apoteker, at vi påtager os at sørge for at medvirke til, at ubrugt medicin bliver håndteret under hensyntagen til miljøet. At vi bruger vores viden – og tid – på at hjælpe miljøet, synes vi er med til at være apotek.
På dit lokale apotek samles medicinaffald i store forseglede bokse, der efterfølgende sendes til særlige destrueringsanlæg.
Vi opfordrer derfor til, at du benytter det apotek, hvor du har købt din medicin, hvis du efter brug har noget i overskud

Sådan skal medicin afleveres på apoteket

Pak medicinen i en gennemsigtig plastpose. Kanyler modtager vi i en godkendt kanyleboks. Den er vigtig, så ingen- hverken apotekspersonalet eller ”skraldemændene” stikker sig på brugte kanyler.

Og så er du selvfølgelig altid velkommen til at spørge, hvis du er usikker på opbevaring og aflevering af medicin på dit lokale apotek. Du kan også returnere ubrugt medicin til online-apotekerne.

Hvad er medicinaffald - og hvad gør du med det? Se med her og bliv klogere.

Faktaboks om medicinaffald



Dit lokale apotek modtager gerne:
  • Recept- og håndkøbsmedicin (tabletter væsker, cremer og salver) til mennesker og kæledyr.
  • Insulinpenne.
  • Skarpe genstande (kanyler, ampuller og skalpeller) hvis de er i en godkendt kanyleboks. Bemærk at din kommune kan have særlige regler om hvor og hvordan brugte kanyler skal afleveres. Vi har på apoteket ikke ”pligt” til at modtage kanyler, men mange gør det alligevel.
  • Kviksølvstermometre. (Pak gerne dit knuste kviksølvtermometer ind, så der er styr på skarpe glaskanter – men også så kviksølvet ikke løber ud!)
Apoteket modtager ikke:
  • Tomme bøtter og tomme blistre fra tabletter. Det skal i hjemmet sorteres som ”restaffald”.
  • Papæsker skal sorteres som pap.
  • Vitaminer og kosttilskud skal sorteres som ”restaffald”.
  • Elektronik og medicinsk udstyr, termometre, blodtryksmålere skal sorteres som elektronisk affald.
  • Batterier kan afleveres i særlige beholdere på genbrugspladsen.
chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.