Tilbage
Tilpas udvalg

Eksem og solskoldning

Her på DinApoteker.dk kan du se hele apotekets sortiment af lægemidler i håndkøb til brug ved lettere eksemtilstande, lettere forbrændinger og solskoldninger.
Du kan finde og læse om midler både til børn og voksne.

Ved længerevarende brug anbefaler vi, at du ved lejlighed rådfører dig med din læge.
Har du spørgsmål, eller har du behov for yderligere information, er det godt du kender os - for vi er lige til at træffe på dit lokale apotek. Du kan også skrive til os på chatten.

3 Produkter
Sorter efter:

Få hjælp mod eksem

Eksem er en ofte kløende hudlidelse, der kan fremkomme overalt på kroppen. Hudforandringerne omfatter rødme, blæredannelse, afskalning, hævelser og revner. Eksem er en hyppigt forekommende sygdom.
Hvert år oplever over hver 10´ende dansker eksem alene på hænderne, og ca 15% af alle børn og unge har såkaldt atopisk eksem (børneeksem eller astmaeksem) i lettere eller sværere grad.
Eksem kan være forårsaget af såvel interne som udefrakommende påvirkninger.

Atopisk eksem

Atopisk eksem er en arvelig sygdom, som hænger noget sammen med astma og høfeber. Det har vist sig, at hvis man lider af en af disse sygdomme er der betydelig øget risiko for at få en af de andre. Endvidere er der større risiko for at videregive en af de tre sygdomme til sine børn.
Atopisk eksem viser sig i de fleste tilfælde inden 4-årsalderen, og ofte inden for det første leveår.
Ofte er eksemet især på kinderne og på strækkesiderne af arme og ben i de første par år, men efter 2-årsalderen sidder det overvejende i barnets knæhaser, albuebøjninger, omkring håndled og ankelled og fortil på halsen.
Vi oplever ofte at der ved atopisk eksem er der en øget mængde bakterier på huden, hvilket kan forværre eksemet. Fødevareallergi forekommer hos en lille del af børn med atopisk eksem. Personer med atopisk eksem skal kun være på diæt, hvis deres læge har påvist at de har fødemiddelallergi.

Skæleksem

Skæleksem er meget almindelig, og mange danskere oplever den i mild grad. Den viser sig som rødme og fedtede skæl i ansigt – mest udtalt ved næsefløje i hårbund, samt øverst på bryst og ryg.
Skæleksem kræver ikke nærmere undersøgelser, men kan kendes på de karakteristiske hudforandringer, og er som regel let at behandle.

Kontakteksem

Kontakteksem opstår, når huden har haft irritative eller allergene stoffer. Irritativt kontakteksem forårsages af for stor belastning af huden med for eksempel vand og sæbe, fødevarer, opløsningsmidler eller mineralske olier. Allergisk kontakteksem udløses af kontakt med stoffer, som personen allerede har udviklet allergi overfor, som f.eks. nikkel og parfumestoffer
Eksemet opstår først, hvor kontakten skete med de pågældende stoffer. Det debuterer ofte på hænder eller i ansigt, men kan sprede sig til hele kroppen.

Behandling af eksem

Vi anvender binyrebarkhormoncremer/salver til behandlingen. Disse findes i forskellige styrker (gruppe 1-4, hvor gruppe 1 er svagest, og gruppe 4 er stærkest), og styrken vælges ud fra alder, og hvor eksemet er lokaliseret på kroppen. Uden recept kan i Danmark kun købes midler i gruppe 1.
De bør oftest påsmøres i et par uger for at få eksemet væk. Men varighed af behandling afhænger eksemtypen.
Man skal ikke bruge lægemidler, der af lægen er udskrevet til andre.

Hvad kan jeg selv gøre?

Det er indlysende, at man om muligt bør søge at undgå det, der udløser eksemet.
Ved alle eksemer er hudbeskyttelse samt hyppig anvendelse af fugtighedscremer en meget vigtig del af behandlingen. Fugtighedscremer er også meget vigtige i behandlingen af atopisk eksem, hvor de anvendes for at genopbygge hudens barrierefunktion.

Solskoldning

Får du for meget sol ender du med i første omgang solskoldning. Med alderen risikerer du rynket grov hud eller hudkræft. Særligt rødhårede skal især være varsomme.
Også tidligt på sæsonen, hvor huden endnu ikke er vænnet til solen eller hvis du solbader havet eller er taget til sydens sol.
Vi anbefaler altid, at du anvender en solcreme med både UVA og UVB solfilter.
Du kan se vores store sortiment, hvis du her på siden trykker Fornuftig brug af solen er både sundt og dejligt, men de senere år er de fleste blevet opmærksomme på, at der sker skader både på kortere og også på længere sigt, hvis man ikke tænker sig om og nyder solen med måde.
”Hudpleje/solbeskyttelse” på ”fanebladet øverst på siden.
Det er de ultraviolette stråler i sollyset, der medfører skader på hudcellerne. Normalt er huden i stand til at reparere disse skader, men det går galt, når huden udsættes for solens stråler i længere tid.
Solens stråler består af kortbølge UVB-stråler og langbølge UVA-stråler. Det er overvejende UVB-strålerne, der giver skader på hudens celler, medens det overvejende er UVA-strålerne, der giver huden den eftertragtede farve.
Får du for meget stråling, irriteres huden. Huden reagerer ikke med det samme, men efter nogle timer bliver huden både rød, hævet og øm. Efter godt 8 timer kan der komme smerter og rødmen tiltager.
Hvis udsættelsen for sollys har været alt for kraftig, kommer der blærer og smerterne bliver værre.
Nogle har fået så meget, at de oplever både feber og føler dig syg.
En lettere solskoldning forsvinder på et par døgn, ofte samtidig med, at den ødelagte hud skaller af. De mere alvorlige tilfælde med blærer kan vare uger.

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.