Tilbage

Hvordan får jeg medicin i min hund?

Mange hundeejere har oplevet det stressende at få hunden til at tage den medicin, som dyrlægen har ordineret. Du skal bare give den 1 tablet morgen og aften i en uge, siger dyrlægen. Hvor svært kan det være, tænker man - indtil man står med det.
Hvis du formår at være rolig og huske at give hunden masser af opmærksomhed og belønning, hvis det går godt, kan du her få nogle praktiske fif, der mãske kan gøre det lidt nemmere.
Tabletter: Hvis du med den ene hånd tager fat om hundens snude og holder den op mod loftet. Tag evt. fal, så din tommel- og pegefinder er placeret bag hjørnetænderne. Så åbner du underkæben med den anden hånd, og placerer tabletten på tungen - gerne så langt tilbage, som du kan få lov til. Luk nu hundens mund, og gnid den roligt på halsen. Pust evt den i snuden.
Eller vælg den lette: gem tabletten i en lomme i et stykke kød.
Nogle medikamenter til hunde er lavet, så de smager af kød. Andre tabletter leveres med en "pilleindgiver". Er tabletten meget bitter, kan man købe tomme gelatinekapsler på apoteket. Heri man kan lægge tabletten, enten i knust eller hel form, afhængig af størrelsen på tabletten.

Flydende medicin: Bed om at få en lille sprøjte eller pipette med fra apoteket. Igen tager du med en hånd blidt fat om hundens snude hold hundens snude op mod loftet
Med den anden hånd stikker du pipetten ind i siden af hundens mund- gerne så lagt tilbage på tungen som muligt. Men gør det fra siden - og sprøjt ikke direkte tilbage i munden. Du risikerer at det går i luftrøret. Pres langsomt stemplet i bund, husk at holde pauser, så hunden kan synke.

Øredråber: Hvis hundens ører er meget beskidte. Er de det, så nævn det for dyrlægen. Hvis der er meget skidt i øregangen, kan øregangen være helt eller delvist blokeret. Så kommer dråberne ikke ind, hvor de skal virke.

Øjendråber: Hvis I er to, går det lettere. Den ene holder blidt om snuden, og hold snuden op mod loftet. Løft roligt øverste øjenlåg, og dryp en drÂbe ind på øjet. Driller det, så kan dyrlægen vise dig, hvordan du kan gøre det.

Husk at spørge dyrlægen eller apoteket om du må knuse tabletter eller kapsler, hvis du ikke kan få hunden til at tage en hel. Spørg også, om midlet skal gives på tom mave eller til maden.

Er du i tvivl, eller kan du ikke finde, hvad du søger, da kom forbi dit lokale apotek, eller kontakt os på DinApoteker.dk på chatten.


​​​​​​​DinApoteker juni 2021

chat

Chat med en apoteker

Du chatter med en farmaceut eller en farmakonom, for at sikre du får god vejledning

Velkommen til dinApoteker.dk's chat

Vi kan svare på spørgsmål til sundhed, sygdom og dinApoteker.dk's produkter. Vi kan også henvise til de lokale apoteker, der bruger dinApoteker.dk.

Samtykkeerklæring

Du kan i øvrigt læse om behandlingen af dine personoplysninger i vores handelsbetingelser.